RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Роздавали інтернет терористам "ДНР": СБУ викрила українського провайдера, фото

Служба безпеки України викрила українського провайдера, який співпрацював із терористами "ДНР", надаючи їм доступ до інтернету.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що затримані підприємці зі сфери телекомунікаційних послуг працювали у тимчасово окупованому Донецьку, при цьому тісно співпрацюючи із місцевою окупаційною владою.

"Комерційна структура надає послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів на території регіону та регулярно сплачує "податки" до російського бюджету. Частину своїх прибутків комерсанти "виводили" на підконтрольну українській владі територію для подальшого переведення в іноземну валюту і нелегального вивезення за кордон", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ заарештувала майно Оксани Марченко: озвучено неймовірну суму

Для цього зловмисники зареєстрували у столиці фіктивне підприємство та відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переводили гроші, отримані від бізнесу в Донецьку.

Під час обшуків помешкання зрадників батьківщини у Києві та Івано-Франківську правоохоронці виявили майже 5 млн готівки у гривневому еквіваленті. Та ще 1,5 млн – були приховані на рахунках п’яти українських банків.

Як виявилось, незаконна діяльність була організована ще з 2014 року трьома керівниками донецького інтернет-провайдера. Після псевдореферендуму у 2014 році ділки "переоформили" підприємство за законодавством РФ та продовжили свою діяльність, у тому числі і транслюючи антиукраїнський контент.

Затриманим повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що в українській столиці викрили чергового адміністратора проросійського пропагандистського ресурсу, яка виправдовувала збройну агресію Російської Федерації проти України.