RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

Всі новини

Прийомна донька мобілізованого влаштувала погром в одеському ТЦК: відео і реакція поліції

Поліція на Одещині почала розслідувати інцидент в одному з ТЦК: там родичка мобілізованого виявляла агресію проти співробітників центру.

Про це повідомляє "Апостроф".

У мережі з'явилося відео, як жінка виявляла агресію на адресу співробітників ТЦК, нецензурно висловлювалася та кидала стільці до одного з військових. Кадри опублікував у Facebook громадський активіст Дем'ян Ганул.

Читайте також: Силове затримання та доставка до ТЦК: чи законне воно і що потрібно знати

Жінка виявилася прийомною дочкою мобілізованого: за словами Ганула, чоловікові вручили повістку, і він добровільно прийшов до ТЦК. Далі він пройшов медкомісію і чекав на розподіл у військову частину. Але в цей момент на прохідній дві жінки почали прориватися на територію ТЦК та вчинили напад на чергових.

Ганул зазначив, що чергові нещодавно повернулися з фронту та були визнані обмежено придатними внаслідок отриманих травм. Одна з жінок знімала інцидент на телефон, а друга виявляла агресію на адресу військових: коли викликали поліцію, обидві жінки втекли, а чоловік поїхав на службу – його визнали здоровим та придатним.

У ГУНП України в Одеській області заявили, що одна жінка залишила територію ТЦК, а друга ніяк не реагувала на прохання та вимоги вийти. Пізніше її все ж таки вивели за межі об'єкта.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський запропонував Валерію Залужному відправляти голів військкомів із центрів комплектування до "гарячих точок".

Вас також може зацікавити:

ТЦК та ВСП не мають права: хто може затримувати чоловіків за порушення правил військового обліку

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

Загальна мобілізація: кого з медиків не можуть призвати до армії