RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Антисемітизм і любов до Росії: СБУ пояснила причину візиту до Почаївської лаври

Слідчі дії на території Почаївської Успенської лаври на Тернопільщині, якою користується УПЦ МП, СБУ проводить у межах кримінального провадження щодо причетності керівництва Лаври до розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

Про це повідомляє СБУ.

Згідно з розслідуванням, представники Почаївської лаври опублікували на офіційному вебсайті монастиря матеріал, який містив образи національної гідності та честі юдеїв, а також підштовхував до релігійної ворожнечі відносно представників усіх церков, за винятком УПЦ.

Окрім цього, у повідомленні священники УПЦ (МП) висловили сумнів щодо існування України як суверенної держави окремо від Росії.

Читайте також: В УПЦ МП мають дякувати Раді за заборону: в ПЦУ звернули увагу на хитрі заяви "філії РПЦ" в Україні

Проведена Службою безпеки експертиза підтвердила, що текст інтернет-публікації містить висловлення, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та поширення ненависті.

Проводиться кримінальне розслідування згідно зі статтею 161 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення рівноправ'я громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак. Розслідування має на меті встановлення всіх обставин вчиненого злочину.

Зазначається, що співробітники Служби безпеки України в Тернопільській області проводять комплексні заходи разом із Національною поліцією за процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Раніше ми писали, що у Чернігові священник УПЦ МП вкусив бійця ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Вихваляв терористів Гіві та Моторолу: СБУ вручила підозру настоятелю "московського" храму на Вінниччині, фото

Вони точно на боці України? Священники УПЦ МП їздять лінією фронту і викладають фото в мережу

Заборона УПЦ МП: як проросійські депутати намагаються зірвати процес