RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Рейд в лігво ворога: ГУР показало відео спецоперації на території РФ

Українські воїни ГУР провели рейд на російські позиції у Грайворонському районі Білгородської області з метою знищення окупантів. Внаслідок вогневого нальоту із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, а також підриву на українських мінах ворог зазнав втрат, кількість яких ще уточнюється.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: "Безлюдний Крим": спецпризначенці ГУР висадились на півострові і вдарили по ворогу, відео

"У зв’язку з почастішанням випадків диверсій з боку росіян й заради захисту цивільних українців, які проживають у громадах поблизу державного кордону та страждають від атак агресора, воїни Головного управління розвідки Міністерства оборони України реалізували комплекс спеціальних дій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до здобутих розвідданих, на російських позиціях у Грайворонському районі Бєлгородської області вище керівництво окупаційної армії РФ запланувало перевірку через невдоволення й скарги тамтешнього особового складу на кепські умови служби. Перед приїздом московських "ревізорів" рядові загарбники заметушились - стали проводити активні інженерні роботи.

"Аби завдати ворогу втрат та погіршити його морально-психологічний стан, спецпризначенці ГУР МО України спланували та здійснили спецоперацію. Під час виконання завдання розвідники замінували єдину дорогу, якою пересувались загарбники на вказаній ділянці, а також атакували російський взводний опорний пункт. Внаслідок вогневого нальоту із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, а також підриву на українських мінах ворог зазнав втрат. Кількість ліквідованих та поранених окупантів уточнюється", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ГУР пошкодили чотири швидкісні катери та знищили не менше 30 російських окупантів в ході диверсійної операції українських військ біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут в Криму.

  • Вас також може зацікавити :

Українські військові висадилися в Криму: спецпризначенці показали відео операції

Український десант у Криму: яка була задача спецоперації на Тарханкуті

Рейд спецпризначенців в Крим: в ГУР показали бій "Артану" з окупантами, відео