RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

За місяць Росія атакувала Україну понад 2 400 КАБами: скільки з них застосували по Харківщині

З початку червня Росія вдарила по Україні понад 2 400 керованими авіабомбами. З них близько 700 окупанти застосували проти Харківщини, у тому числі 22 червня.

Про це повідомив у своєму вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський 22 червня.

"Лише від початку цього червня росіяни застосували проти України вже більш ніж 2 400 керованих авіабомб, із них близько 700 - проти Харківщини, проти наших позицій, проти наших міст і громад на Харківщині", - наголосив Зеленський.

Зокрема, 22 червня РФ кинула на Харків чотири КАБи. Наразі там ще триває розбір завалів, але вже відомо про трьох загиблих та понад 40 поранених. Одна з авіабомб зруйнувала житловий будинок у центрі міста, біля автовокзалу, додав український лідер.

Крім того, окупанти щодня гатять керованими авіабомбами також по Донеччині та іншим прифронтових й прикордонних регіонах. Щоб з цим боротися, ЗСУ потребує сил та засобів.

"Потрібен цей крок. Я вдячний усім партнерам, вдячний Америці за сильне рішення, яке допомогло нам стабілізувати ситуацію в прикордонні Харківщини. Ми отримали змогу знищувати російські ракетні пускові установки поблизу кордону та скупчення російських окупантів", - нагадав він.

Водночас глава української держави зауважив, що відповідні дії необхідно продовжувати.

"Сучасні системи ППО для України - Patriot, і прискорення тренування наших пілотів для F-16, і, що особливо важливо, достатня далекобійність нашої зброї - це те, що справді необхідно. Необхідно для захисту життя. І виключно для цього", - додав Зеленський.


Нагадаємо, вночі 22 червня РФ завдала чергового удару по містах України та її енергетичній інфраструктурі. Окупанти атакували крилатими ракетами та ударними БпЛА.