RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Вже третій: на фронті в Україні загинув естонський доброволець

На фронті в Україні 22 червня загинув 42-річний естонський доброволець, боєць 3-ї штурмової бригади ЗСУ Мартін Яегер. Він став третім загиблим на російсько-українській війні добровольцем із Естонії за останні два роки.

Про це повідомило видання Postimees 23 червня.

Естонець загинув у бою в районі села Райгородка на кордоні Харківської та Луганської областей на лінії Куп'янськ-Сватове. Він понад десять років служив в елітному підрозділі Скаутського батальйону Сил оборони Естонії.

Фото: postimees.ee

Україні ж встиг прослужити у різних підрозділах. До 3-ї штурмової бригади, яка зараз веде запеклі оборонні бої на схід від селища Борова в Ізюмському районі Харківської області, він приєднався лише місяць тому.

Окрім Мартіна Яегера, на фронті в Україні загинули ще двоє естонців-добровольців. Йдеться про ексофіцера Сил оборони Естонії Іво Юраку (загинув під артилерійським вогнем окупантів під Бахмутом на Донеччині в березні 2023 року) та добровольця Танеля Криггуля (загинув внаслідок атаки ворожого БпЛА біля Лимана Донецької області у вересні 2023-го).

Нагадаємо, 18 червня у Києві попрощалися з одним з українських льотчиків "Привидів Києва" з позивним "Бджоляр", який загинув наприкінці квітня під час виконання бойового завдання в небі.