RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

В Україні багатодітний пастор-зрадник залучив синів до роботи на ФСБ

У Донецькій та Тернопільській областях викрили агентурну грубу ФСБ, якою керував багатодітний пастор.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Чоловік влітку 2023 року як багатодітний батько виїхав до ЄС, а потім до Росії, де почав працювати на російські спецслужби. До шпигування за українськими військовими він завербував двох своїх синів.

Один з хлопців, якого затримали у квітні 2024-го, служив за контрактом у бойовій бригаді ЗСУ. Він намагався передати ворогу розміщення вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони.

Другого сина пастиря затримали у липні у Тернопільській області. Затриманий займався розвідкою бойових позицій ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ. Його "взяли" під час підготовки "звіту" для ФСБ.

Відомо, що батько затриманих мав прямий зв’язок із російським пропагандистом і кадровим співробітником фсб "під прикриттям" Сергієм Карнауховим. Зараз пастор переховується на території РФ.

СБУ заочно повідомила пастору про підозру за статтею "державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану". Його сини,які знаходяться під вартою, отримали підозри за статтею "несанкціоноване поширення інформації" про військових. Їм загрожує від 8 до 12 років тюрми.