RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В Україні затримали жінку, яка підпалила військове авто і готувала диверсію проти ТЦК

У Кіровоградській області завербована російськими спецслужбами 28-річна мешканка Олександрії підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення "Омега" Національної гвардії України.

Про затримання прибічниці РФ заявили у СБУ.


Після того, як вона простежила авто військового на парковці та отримала з РФ погодження цілі, після початку комендантської години жінка підпалила машину НГУ. Для звіту про виконання жінка робила відео підпалу. Кадри знищення авто у подальшому планувалось використовувати Росією для "розгону" фейку про антиукраїнське підпілля на Кіровоградщині.

Жінку оперативно затримали і з'ясували, що наступним її завданням був підпал "коктейлем Молотова" будівлі ТЦК. Від масштабу пожежі залежала сума її винагороди.

Затриманою жінкою українські спецслужби зацікавились на початку літа 2024 року, коли вона почала шукати у телеграм-каналах легкого заробітку. Під час затримання у жінки знайшли мобільний телефон із доказами злочину, складові саморобної запалювальної суміші та одяг, в якому вона підпалила авто.

Затриманій повідомили про підозру за статтями "перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань" та "державна зрада". Їй загрожує довічне ув’язнення.