RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У Польщі жорстоко побили 17-річного українця, який захищав друга

У Кракові компанія підлітків підійшла до українців та побили та кинули у водойму хлопця, який захищав свого друга. Він отримав травму черепа та втратив палець.

Про це повідомила пресслужба місцевої поліції.

Інцидент стався 10 липня після 21:00. Поліція швидко встановила та затримала нападників, якими виявилися хлопці 15, 16 та 17 років. Всім трьом було висунуто звинувачення у причетності до нападу із застосуванням небезпечної зброї.

"У зв'язку з хуліганським характером злочину покарання для винних може бути суворішим. Крім того, 17-річному підлітку висунуто звинувачення у заподіянні тілесних ушкоджень. Найстарший з них буде притягнутий до відповідальності як повнолітній, з рештою злочинців розбиратиметься суд у сімейних справах", - заявили у поліції.

Найстаршому з нападників загрожує 8 років позбавлення волі.

В інтерв'ю TVN 17-річний Артем розповів, що вони купалися і в якийсь момент до них підійшли футбольні фанати та вигукували різні гасла. Один із його друзів отримав удар по обличчю. 17-річний хлопець заступився за нього.

"Коли вони застосували сльозогінний газ, я почав тікати. Потім за мною побіг хлопець із мачете. Він ударив мене по голові і пальцю. Він продовжував мене бити, але в результаті я якось вирвався і стрибнув у воду", - розповів Артем.