RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

У Харкові працівник банку "зливав" ворогу координати ЗСУ

У Харкові затримано 51-річного начальника відділу одного з банків за підозрою у державній зраді. За даними слідства, підозрюваний з квітня 2024 року збирав для спецслужб РФ дані про координати ЗСУ та оборонних підприємств у місті.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Підозрюваний спілкувався з громадянином РФ, який давно мешкає у Харкові і також працює в банку.

"Він запропонував чоловіку допомагати збирати інформацію про розташування ЗСУ в обласному центрі для найскорішого "освобождения". Фігурант погодився на це. Він об’їжджав територію міста на власному авто і приховано фіксував розташування українських захисників, військової техніки та підприємств, які мають важливе оборонне значення", - йдеться у повідомленні.

Інформація про розташування українських захисників, військову техніку та місця ворожих ударів передавалась через особисті зустрічі та листування у Telegram.

У липні 2024 року правоохоронці затримали російського агента, а згодом викрили і самого інформатора. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники СБУ затримали інформатора ФСБ, що здавав позиції бійців ЗСУ, які захищають Торецьк.