RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Сторож звітував про переміщення співробітників ТЦК у Viber та поплатився

Минулого тижня Прилуцький міський районний суд Чернігівської області виніс вирок сторожу місцевого ліцею. Чоловік спеціально знімав на свій мобільний телефон військових та поліцейських на вулицях міста й викладав фото з особистого акаунта в спеціалізованій групі у «Viber».

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Знаючи, що діяльність ТЦК та СП із проведення мобілізаційних заходів викликала широкий резонанс у суспільстві, зокрема серед осіб, які мають намір ухилятися від мобілізації або не бажають бути призваними на військову службу, а в соціальних мережах виник підвищений попит на поширення інформації про діяльність ТЦК та СП, навмисно вирішив перешкодити законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань під час мобілізаційних заходів", - йдеться у вироку суду.

Сторож попереджав громадян призовного віку обходити "небезпечну" частину вулиці. Інтернет-група була спеціально створена для того, щоб інформувати жителів Чернігівської області про місцезнаходження та переміщення патрулів поліції та військових ТЦК та СП, аби уникнути вручення повісток та мобілізації.

Суд дійшов висновку, що опубліковані відомості у Viber-каналі про місце видачі повісток "призвели до розкриття форм і методів виконання мобілізаційного плану на території Чернігівської області, зриву мобілізаційних заходів". А також перешкоджали їхній законній діяльності, "оскільки це надавало можливість громадянам України, які бажають ухилитися від виконання військового обов'язку, уникати військового обліку та призову, створюючи перешкоди для формування мобілізаційного ресурсу держави, укомплектування ЗСУ та інших військових формувань відповідно до штатів воєнного часу, ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів".

Як повідомляв "Апостроф", на Волині затримали чоловіка, котрий з мисливської зброї стріляв у працівників ТЦК.