RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Українські військові пересядуть з УАЗів на Kia: фото і характеристики авто

Вже незабаром українська армія замінить застарілі військові позашляховики на базі УАЗів на більш сучасні Kia. Командування ЗСУ прийняло рішення поступово вивести з експлуатації старі радянські автомобілі.

Про це повідомив командувач військами зв'язку та кібербезпеки генерал-майор Євген Степаненко.

Так, за словами Степаненка, вже в доступному для огляду майбутньому вся лінійка Р-125 на базі УАЗ-3151 буде замінена новенькими KIA KM450, який спеціально сконструйований під військові потреби. Автомобіль створений за ліцензією на базі американського Kaiser Jeep M715, який добре зарекомендував себе під час війни у В'єтнамі.

Вперше KIA KM450 був показаний на виставці "Зброя та безпека - 2015". Вже тоді у ЗСУ з'явилися чіткі плани щодо цієї машини.

KIA KM450 - це повнопривідний позашляховик. Він здатний виїхати на підйом з 60-відсотковою крутизною. Крім цього автомобіль здатний подолати брід завглибшки до 76 см і вмістити в себе 12 бійців у повному обмундируванні.

Позашляховик оснащений 3,9-літровим двигуном Hyundai D4D на 139 л. с., а також 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Паливний бак забезпечує до 700 км ходу.

Раніше ми також повідомляли про те, як ВСУ успішно випробували реактивний снаряд великого калібру: які системи будуть міняти.