RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Де в Україні можна взяти в оренду авто: особливості та умови

Прокат автомобілів в Україні став настільки доступним, що скористатися цією послугою може практично кожен, хто водить машину не менше двох років.

Про це пише Auto24.

Взяти авто в оренду можна як в міжнародній, так і в українській прокатній компанії. У перших пропонують автомобілі до 3-5 років, а в других - до 10. Також в міжнародних компаніях можна взяти додаткове обладнання, наприклад, дитяче крісло. Видання зазначає, що вартість прокату в національних компаніях більш доступна, крім того, в них, на відміну від іноземних конкурентів, беруть у заставу готівку. Замовити послугу можна на сайті прокатної компанії. В Україні представлені такі міжнародні прокатні компанії, як Avis, Hertz, Budget, Europcar, Sixt. З ними конкурують вітчизняні: 7cars, BLS, Rent95, Rentalrcars, Vezemauto, RentalUA, Укр-Прокат.

Крім того, в країні з'явилися послуги каршерінгу, який поки є доступним лише для деяких міст. Щоб скористатися послугою, необхідно встановити відповідний мобільний додаток, який допоможе знайти, закрити та відкрити автомобіль. Оплата може бути щохвилинної, за кілометраж або добової. В основному пропонуються відомі бренди в віці до 10 років. Чистим каршерінгом в Україні займається компанія Getmatcar, прокатом на кілька годин - національні прокатні компанії.

Окремим напрямком є оренда для таксі або перевезень. Як правило, великі автопарки таксі здають машини в оренду подобово, на тиждень або місяць. Вибір моделей, як часом і їх стан, далекі від ідеалу, але і сума застави невелика - кілька тисяч гривень. Автопарки, які здають машини в оренду: Lamgruop, Ukrtranspark, Southpark.

Умови оренди авто в Україні

Найчастіше прокатні компанії вимагають від клієнтів водійський стаж від 2-3 років і не здають автомобілі молоді до 21-23 років. Крім того, раптово може "включитися" фейс-контроль - клієнтові відмовлять в оренді без пояснення причин.

Машину здають клієнтові та приймають назад чистою та з повним баком пального. Вимогою деяких компаній при здачі в оренду є фотосесія для автомобіля, яка підтвердить наявність або відсутність пошкоджень під час передачі.

Орендодавці встановлюють ліміт пробігу, який найчастіше становить 300-350 км на добу. За його перевищення нараховується додаткова плата.

Обов'язкові документи - паспорт, водійське посвідчення, іноді ІПН. При замовленні авто надсилають їх копії, а при передачі надають оригінали.

Варто зазначити, що штрафи за порушення ПДР, в тому числі в автоматичному режимі, платить клієнт - сьогодні можна перевірити їх наявність практично в реальному часі.

Раніше ми опублікували перелік головних схем, за допомогою яких шахраї обманюють українців при купівлі автомобілів.