RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Більше схожий на тепловоз: як виглядає єдина в світі мегавантажівка вагою 80 тонн

Унікальну німецьку вантажівку Lauster MF-60 створили в єдиному екземплярі як випробувальний стенд. Зовні 80-тонний експонат нагадує гігантський колісний локомотив.

Про характеристику Lauster MF-60 повідомляє Сarakoom.

Могутню вантажівку винайшла німецька фірма Lauster Steinbau GmbH, яка працює з 19 століття. Компанія розробила нові види дизель-електричних приводів потужністю понад 1700 кВт для важких тягачів і спецтехніки.

Самохідний випробувальний колісний стенд Lauster MF-60 довжиною 15,4 метра, завширшки 3,6 метра, а заввишки 4,2 метра. Його ввели в експлуатацію в 1975 році. Для силової установки розробники застосували дизель-електричний привід з двох двигунів від танка Леопард-1 сумарною потужністю 1850 к.с., які живлять інтегровані в мости 4 електродвигуна, а також двигун лебідки з тяговим зусиллям 40 тс.

Також у габаритної вантажівки є пневматична підвіска, а всі колеса ведучі та керовані.

Динамометрична станція Lauster MF-60 використовується в процесі ходових випробувань важкої гусеничної техніки. Він може забезпечувати силу тяги при тривалому навантаженні і зусилля гальмування на гаку в 60 тонн. У MF-60 є два органи управління, тому він може пересуватися в двох напрямках до 70 км/ч.

Ціна цього гіганта - 2,5 мільйона німецьких марок.

Фото: carakoom.com/blog

Фото: carakoom.com/blog

Фото: carakoom.com/blog

Фото: carakoom.com/blog

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня збільшили штрафи для водіїв вантажівок, що треба знати.