RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Вбивця" Tesla вже надходить клієнтам: що відомо про суперкар Lucid Air

Поставки повністю електричного седана Lucid Air від молодої компанії Lucid Motors, здатного стати новим конкурентом для Tesla Model S, почнуться вже завтра.

Про це повідомляє компанія-виробник.

Lucid Air було представлено у вересні 2020 року. Він може скласти серйозну конкуренцію Tesla, зокрема Model S. Менше ніж місяць тому компанія повідомила, що виробництво ведеться на заводі Lucid Motors в Аризоні.

Перші електрокари Lucid Air Dream Edition виробник має намір урочисто доставити покупцям у суботу, 30 жовтня.

Модель стане першим електромобілем із запасом ходу понад 800 км. Dream Edition оснащено акумулятором на 118 кВт · год, його потужність складає 1111 к.с. Електрокар розганяється до 100 км/год за 2,42 секунди. За обіцянками Lucid Motors, 20 хвилин підзарядки буде достатньо на 480 км.

Компанія збирається поставити 520 екземплярів Lucid Air Dream Editions, а потім розпочати постачання версії Lucid Air Grand Touring. У 2022 році стануть доступними менш дорогі моделі Air Touring та Air Pure.

Фото: Lucid Motors

Фото: Lucid Motors

Раніше ми писали, що в Україні попит на електромобілі досяг рекордних показників. Минулого місяця було зареєстровано 145 нових та 748 вживаних автомобілів на електричній тязі.