RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Мораторій закінчився: як покарають власників нерозмитнених "євроблях"

Глава МВС України Денис Монастирський розповів, чого слід очікувати власникам автомобілів на європейських реєстраційних номерах (т.зв "євробляхерів" - "Апостроф") після закінчення періоду пільгового розмитнення .

Про це він заявив під час брифінгу за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони.

За словами Монастирського, чинним законодавством передбачено кілька термінів продовження можливості легалізації транспортних засобів на номерних знаках країн-членів Європейського Союзу. Впродовж цього періоду поліція не виписувала штрафи власникам "євроблях", а з четверга, 11 листопада, виписуватиме.

"Йдеться про всі передбачені закони, у тому числі – штрафування та передбачені законом норми", - заявив Монастирський.

15 травня поточного року в Україні набув чинності закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стягнення податків та зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування яких є транспортні засоби" № 1402-IX. Його було підписано 12 травня Володимиром Зеленським разом із законом "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України" № 1403-IX.

Згідно цих законів, вживані автомобілі з реєстрацією Європейського Союзу віком від п'яти років, які були ввезені в Україну до кінця 2020 року, підлягають оподаткуванню за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

На пільгове митне оформлення дається 180 днів від моменту набрання чинності законами. Учасники бойових дій на Донбасі мають право користуватися оформленням протягом 270 днів.

Раніше ми повідомляли, що нові авто з Європи почали провозити в Україну потягом.