RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Названо найпопулярніші кольори авто у 2021 році

Найпопулярнішим кольором автомобілів у році, що минає, як і в попередні 10 років, став білий, а раніше в Україні назвали найкращі автомобілі 2022 року.

Аналіз найпопулярніших кольорів машин року, що минає, провела американська компанія Axalta Coating Systems, що займається поставками автомобільних фарб.

Хоча безумовне лідерство належить білому кольору, його популярність поступово падає. А ось попит на автомобілі сірого кольору, навпаки, зростає. Наприклад, у Європі сірий обійшов білий та став лідером місцевого рейтингу.

Серед нових авто 35% – білого кольору, по 19% припадає на чорне та сіре забарвлення, сріблястий колір займає 9% авторинку, а синій – 8%. У червоний колір пофарбовано 5% машин, на коричневий та бежевий кольори припадає 3% авто, незвичайні для машин зелений та жовтий тони становлять 1%. Інші відтінки набрали менше одного відсотка.

Цікаво, що в Європі все частіше вибирають сірі автомобілі (27%), у Південній Америці – сріблясті (23%), а у Північній Америці 8% ринку займають червоні машини.

Раніше "Апостроф" розповідав про найдорожчі автомобілі, помічені в Україні у 2021 році.