RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Як знизити витрати палива взимку: лайфхаки для водіїв

Власники автомобілів можуть суттєво знизити витрати пального в зимовий час, якщо дотримуватимуться певних правил.

"Апостроф" розповідає, як водії можуть заощадити гроші на пальному та як правильно обслуговувати автомобіль узимку.

Прогрів двигуна

У зимовий час необхідно зменшити час прогріву двигуна, а по можливості - обійтися без автозапуску. Сучасним двигунам в холодну пору року достатньо кілька хвилин попрацювати на холостому ході. Якщо були сильні морози – достатньо витратити на прогрівання 5-10 хвилин.

Зниження енерговтрат

Експерти рекомендують водіям використовувати спеціальні пристрої, які допоможуть знизити енерговтрати під час зими. Йдеться про пластикові екрани на решітку радіатора або про "автоковдру", яку укладають під капотом.

Очищення автомобіля від снігу та льоду

Є такі водії, які залишають на даху значну кучугуру після снігопаду, пояснюючи це тим, що огляду він не заважає. Проте, нарости погіршують аеродинаміку транспортного засобу та гальмують його. Тепло від салону підігріває кучугуру, через що вода підмерзає і перетворюється на лід. Як результат – на кузові утворюється тверда кірка, яка збільшує масу автомобіля.

Контроль стану шин

Спущені шини збільшують опір коченню та провокують зростання витрат палива. Тому важливо завжди стежити за рівнем тиску.

Зміна мастила

У холодну пору року фахівці радять автомобілістам вибирати менш в'язке мастило. Змащене масло впливає на витрату палива під час запуску двигуна, тому водіям важливо відмовитися від напівсинтетичних масел, через те, що мінеральна основа густіє швидше.

Генеральне прибирання

З настанням холодів водіям потрібно прибратися в багажнику та прибрати з нього все зайве. Зайва вага впливає на масу автомобіля та збільшує витрату палива.

Раніше експерти дали водіям поради, як правильно чистити автомобіль узимку.