RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Продавці щось не домовляють: названо 4 помилки при покупці вживаного авто

Фахівці розповіли про існування п'яти ключових помилок, яких припускаються охочі купити транспортний засіб на вторинному автомобільному ринку.

Про це повідомляє finance.ua.

1. Не варто сліпо довіряти офіційним базам для перевірки авто. З таких баз можуть видалити деякі відомості за певну суму, деякі аварії не оформляються, тому можуть не відображатися. Також туди можуть потрапити розрахунки ремонтних робіт, тоді як авто ніколи не потрапляло в ДТП. Потрібно бути прискіпливим, ставлячи під сумнів інформацію з таких баз.

2. Необхідно розуміти, що 99% продавців у прагненні продати автомобіль - обманюють чи щось умовчують. Експерти стверджують про велику кількість випадків, коли на словах машина доглянута, а на ділі - виявлялася "мотлохом". Також "рідне" лобове скло не говорить, що авто не було в ДТП.Варто вірити тільки "замовленням-нарядам" на ремонтні роботи та офіційному дилеру, де обслуговувалось авто.

4. Прорахунки в обчисленні пробігу автомобіля. Не варто думати, що пробіг можна визначити з точністю до кілометра по гумі, гальмівних дисках чи стану салону, адже це непрямі ознаки. Покупця легко вводять в оману заміною кермо чи перешиванням, перетягненням чи заміною сидінь. Деякі "умільці" вміють після такого оновлення змотувати пробіг авто, що не здатна показати жодна діагностика. Найкращим підтвердженням має стати стан ходової частини та двигуна.

5. Перед вибором транспорту треба знати, як працює двигун і підвіска в ідеальному стані. Адже продавець може переконувати, якщо двигун внутрішнього згоряння погано працює, що це особливість авто певної марки.

Раніше "Апостроф" писав, що ціни зростають, а якість погіршується: в Україні злетіли ціни на розмитнення авто.