RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як перевірити права водія, не виходячи з дому: названий простий спосіб

Сервісні центри МВС завжди радять громадянам перевіряти ресурси, на яких вони отримують інформацію або, що ще важливіше, послуги. Періодично досі трапляються випадки, коли громадяни купують підроблені посвідчення водія. Внаслідок цього підробка стає очевидною, коли їх зупиняють на дорозі для перевірки. В окремих випадках горе-покупці звертаються з проханнями про верифікацію їхнього документа, оскільки він не відображається в "Дії".

У зв'язку з цим у МВС вирішили розширити функціонал перевірки посвідчень водія, про що повідомили на офіційній сторінці Головного сервісного центру МВС у Facebook.

Здійснити перевірку можна, перейшовши за цим посиланням.

Тепер пошук документа здійснюватиметься не тільки за його серією та номером, а й за прізвищем власника. В результаті перевірки, крім даних посвідчення водія, буде видно ще перші та останні цифри його прізвища, імені та по батькові.

Завдяки цьому нововведенню можна буде персоналізувати запит, залишивши при цьому конфіденційну інформацію закритою.

У МВС розраховують, що це стримає громадян від необдуманих "покупок".

Раніше ми також повідомляли про те, що у "Дії" з'явиться важлива послуга для водіїв, завдяки якій власник авто зможе за кілька кліків передати права на керування іншою людиною.