RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Коли потрібно міняти масло в авто: лайфхак від досвідченого водія

У процесі експлуатації автомобіля є безліч нюансів і тонкощів, багато з яких не описані в жодному посібнику. Про деякі з них часом нічого не знають навіть найдосвідченіші водії, які змінили вже не один автомобіль. Свої хитрощі є навіть у такій звичайній справі як заміна масла.

Портал Richouses опублікував лайфхак від досвідченого водія, як перевірити масло у своєму автомобілі, щоб зрозуміти, чи потрібно його замінити.

Заміна олії може бути досить складним завданням. Але це завжди обов'язково! Процес перевірки та заміни масла можна значно спростити завдяки одному дивовижному лайфхаку:

по-перше, заведіть машину та дайте їй прогрітися близько п'яти хвилин. Потім вимкніть запалення, відкрийте капот і візьміть кілька крапель олії. Ці краплі послужать зразком.

Наступний крок – взяти чисту тканину та паперовий рушник, а потім просто протерти ним щуп. Приблизно через 2 години поверніться та подивіться на папір. Якщо ви помітили, що олія стала темнішою в центрі, у вас брудна олія. Однак, якщо центр гладкий, це означає, що олія чиста.

Раніше ми також повідомляли про те, як швидко охолодити салон автомобіля влітку