RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Чому мастило треба міняти не менше разу на рік: поради водіям авто

Автовласники, які за рік на своїх чотириколісних накручують не так багато кілометрів вважають, що моторне мастило треба міняти не щороку, однак це велика помилка.

Портал "mashyna" надав детальне роз’яснення щодо цього питання, вказуючи на важливість регулярної заміни мастила, навіть якщо автомобіль експлуатується нечасто.

Читайте також: Як позбутися льоду на лобовому склі: жінка придумала новий лайфхак

Виробники автомобілів встановлюють різні інтервали заміни оливи для своїх моделей. Ці інтервали можуть варіюватись від 7500 до 30 000 кілометрів, в залежності від марки авто. Наприклад, для автомобілів "Peugeot" і "Citroen" у Європі рекомендується міняти мастило кожні 30 000 кілометрів, у той час, як для "Ford" – кожні 20 000 кілометрів. Однак, незалежно від накопиченого пробігу, період між замінами оливи має становити 12 місяців.

Таке правило обумовлено тим, що олива в двигуні знаходиться в постійному контакті з відпрацьованими газами, нагаром, окисами та вологою. Ці фактори сприяють процесу старіння оливи, навіть якщо автомобіль використовується мінімально. Таким чином, необхідність у заміні мастила виникає не тільки через пройдену відстань, а й через тимчасовий фактор.

Регулярна заміна оливи забезпечує оптимальну роботу двигуна і запобігає безлічі потенційних проблем, пов’язаних з його зносом і забрудненням. Тому, навіть якщо ваш автомобіль використовується рідко, не нехтуйте заміною оливу щороку.

Раніше "Апостроф" писав про те, що автомобільні експерти поділилися з водіями черговими дієвими лайфхаками, назвавши одну з найбільш грубих помилок, через яку може тріснути лобове скло.

  • Вас також може зацікавити:

Не треба їхати на мийку: лайфхак з чищення фар авто взимку

Це треба зробити негайно: як правильно помити авто в мороз

Коли треба міняти гальмівну рідину в авто: названо головні ознаки