RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Смерть Олексія Петренка: чим запам'ятався легендарний актор

У віці 78 років помер відомий актор українського походження Олексій Петренко.

За свою кар'єру Петренко знявся в більш ніж в 70 фільмах і зіграв десятки ролей у театрі. Найпопулярнішими фільмами з його участю стали картини "Жорстокий романс", "Двадцять днів без війни", "У серпні 44-го", "Сибірський цирульник", а також улюблені багатьом серіали "ТАСС уповноважений заявити", "В'язень замку Іф", "12".

За роль генерала Радлова в картині "Сибірський цирульник" Петренко нагороджений призом за кращу чоловічу роль на кінофестивалі "Віват, кіно Росії!", а також Госпремією РФ в області літератури і мистецтва.

У 2007 році актор став володарем престижної кінопремії "Золотий орел" за кращу чоловічу роль у фільмі "12".

Петренко був лауреатом безлічі нагород і звань, серед яких звання заслуженого та народного артиста. У 1999 році йому присвоєно звання народний артист України.

Варто відзначити, що свою кар'єру Петренко починав саме в Україні. Після закінчення Харківського театрального інституту, актор деякий час працював у Запорізькому музично-драматичному театрі імені Щорса, а потім в Донецькому обласному російському драматичному театрі у Маріуполі.

Петренко часто виконував українські пісні на своїх творчих вечорах.

Однією з останніх кіноробіт Петренка стала картина "Віктор", в якій він зіграв з Елізабет Херлі та Жераром Депардьє. Останній фільм за участю актора стала комедія "Ялинки-5".

Як повідомляв "Апостроф", 22 лютого в Росії у віці 78 років пішов з життя актор Олександр Петренко.