RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Законодавиця мод: Франція заборонила худих моделей

З сьогоднішнього дня, 6 травня, у Франції набув чинності новий закон, згідно з яким занадто худим дівчатам буде заборонено працювати моделями в сфері індустрії моди. Про це повідомляє The Local.

Новий закон зобов'яже всіх моделей, що працюють у Франції, надавати довідки від лікаря, що їх індекс маси тіла знаходиться у нормі (не менше 18,5) і вони не мають інших серйозних проблем зі здоров'ям. Відповідна довідка буде дійсна два роки.

Роботодавці, які порушать закон, нестимуть відповідальність аж до шести місяців тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі до $82,5 тисяч.

Крім того, з 1 жовтня наберуть чинності обов'язкові правила щодо маркування відретушованих рекламних фотографії моделей.

За словами міністра охорони здоров'я Франції Марісоль Турен, такі заходи продиктовані турботою про здоров'я не тільки моделей, але і всіх жителів Франції. Крім того, закони допоможуть уникнути просування недосяжною ідеї краси серед молоді та комплексу неповноцінності, що, в свою чергу, веде до хронічного недоїдання.

Нагадаємо, раніше у мережі висміяли показ колекції одягу у підконтрольному бойовикам "ДНР" місті Донецьк.