RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У США помер відомий актор

У США у віці 73 років помер актор і драматург, лауреат Пулітцерівської премії і номінант на премію "Оскар" Семюел Шепард.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на представника сім'ї.

Актор помер у своєму будинку в Коннектикуті в ніч на четвер, 17 липня, від ускладнень латерального аміотрофічного склерозу (хвороба Лу Геріга).

Шепард відомий як один зі сценаристів фільму режисера Мікеланджело Антоніоні "Забриски-пойнт", а також як один з двох сценаристів фільму "Париж, Техас" режисера Віма Вендерса, якому в 1984 році була одноголосно присуджено "Золота пальмова гілка" Каннського кінофестивалю.

Він написав 44 п'єси, низку книг і мемуари. За п'єсу Buried Child ( "Похована дитина") у 1979 році Шепард отримав Пулітцерівську премію. Крім того, він знявся в кількох десятках фільмів. В останні роки Шепард викладав драматургію в Каліфорнійському університеті в Девісі.

У 1984 році Шепард номінувався на "Оскар" в категорії "Краща чоловіча роль другого плану" за роботу у фільмі "Хлопці, що треба". Його також номінували на кінематографічні премії BAFTA (1985), "Еммі" (1999) і "Золотий глобус" (2000). Серед його робіт в кіно - роль сенатора Джеймса Рейсмана у фільмі "Пароль: "Риба-меч", роль Френка Келлоуна у фільмі" Щоденник моєї пам'яті ", роль Томаса Каллахана у фільмі" Справа про пеліканів " та інші.

У 2015 році він з'явився в серіалі телеканалу Netflix "Родовід" (Bloodline) у ролі Роберта Райберна.

Нагадаємо, 15 липня у Москві помер актор Володимир Толоконніков, відомий своєю роллю Поліграфа Поліграфовича Шарікова у фільмі "Собаче серце".