RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Скандал зі Скрипіним через українську мову в літаку: журналіст опублікував цікаве відео

Український журналіст Роман Скрипін, який нещодавно потрапив в скандал через вимоги до бортпровідниці говорити українською, опублікував відео з місця інциденту.

Ролик опубліковано на сторінці журналіста в Facebook.

Варто відзначити, що після конфлікту в компанії Wizz Air пояснили, що бортпровідниця є громадянкою Чехії і не володіє українською мовою. З відео, яке опублікував Скрипін, ясно, що стюардеса вільно розмовляє українською. Однак це було вже після запрошення на борт співробітників поліції.

Також на кадрах помітно, що хтось намагається перешкоджати зйомці розмови.

Журналіст звернувся до компанії-лоукостера з проханням ідентифікувати на кадрах чеську провідницю.

"А тепер хотілося б права. І справедливості. Своєї провини я не знімаю. Так, я нецензурною лайкою пояснив стюардесі хто вона така. Але не більше. Стільці по салону не літали. І де моя хамська поведінка, за яку скрутили руки до другого ступеня тяжкості тілесних ушкоджень?", - підсумував він.

Нагадаємо, конфлікт розігрався після того, як на рейсі Гамбург - Київ одна зі стюардес відмовилася обслуговувати Скрипіна українською мовою. В результаті конфлікту дівчина викликала поліцію. У прес-службі лоукостера заявили, що поведінка журналіста була "некерованою": він використовував нецензурну лексику і вів себе агресивно. До того ж, за інформацією компанії, бортпровідниця не володіє українською.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі повідомили про забавний інцидент з українською мовою в Краматорську.