RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Яблучний Спас та Преображення Господнє-2018: привітання, листівки та вірші

19 августа традиционно празднуют Яблочный Спас. Также в этот день отмечается Преображение Господне.

Легенда гласит, что именно в этот день на горе Фавор преобразился Иисус Христос. Согласно библейским пересказам, его лицо и одежда снова стали белыми. И именно тогда ученики Иисуса узнали, что их наставник - сын Божий. Так появилось еще одно народное название праздника – Спас на горе.

В этот день в храмах проводятся торжественные богослужения, во время которых освящаются корзинки прихожан. В народном календаре Яблочный Спас знаменует собой проводы лета. Согласно приметам, после 19 августа разрешалось собирать урожай винограда и яблок. Раніше ми розповіли, чого не можна робити на Яблучний Спас. А зараз ділимося з вами найцікавішими привітаннями.

Яблучний Спас та Преображення Господнє-2018: привітання

***

Вже стигли яблука у нашому садку,
До нас прийшов жаданий другий Спас,
Збираємо, радіємо врожаю,
Щоб було що відкласти про запас.

І кожне стигле яблуко з врожаю
Життєву і магічну силу має
Його потрібно в церкві освятити,
Щоб надало воно нам сили жити.

***

Яблучний Спас - дев’ятнадцяте серпня,

Яблука й мед на столі,

Хай вам всі сповняться нині бажання,

Будуть щасливими ночі і дні!

***

Другий Спас – серпневе свято,

Час збирати врожаї,

Янтарем згасає літо…

Теплих зим бажаю всім!

***

***

З Яблучним Спасом вітати вас хочу,

Хай сонця промінчик в оселю ввійде!

Хай родяться яблука кожного літа,

А лихо й біда Вашу хату мине!

***

Вітаю вас з таким гарним святом, як Преображення Господнє (Яблучний Спас)! У цей день хочеться побажати миру і спокою в кожному домі, добра, взаєморозуміння, достатку, любові, щастя, душевної рівноваги, успіхів у всіх починаннях, побільше радості, міцного здоров'я і всіх благ! Нехай виправдаються всі очікування і збудуться найзаповітніші мрії!

***

Вітання до Яблуневого Спасу
Ось і настало саме світле, радісне і прекрасне свято – Яблучний Спас (Другий Спас). Вітаємо всіх християн і бажаємо любові, добра, радості та щастя, успіхів і багатьох вдач. Здоров'я вам, вашим рідним і близьким. Всіх благ земних. Нехай збудуться мрії і здійсняться всі ваші бажання. Всього самого найкращого. Зі святом!

***

У цей світлий і радісний свято Преображення Господнього бажаємо миру в кожному будинку, щастя в кожній родині, гармонії в кожному серці! Як літо сьогодні переходить в щедру осінь, так нехай всі ваші починання і справи принесуть плоди, мрії почнуть збуватися і щастя увійде у ваше життя сліпучим сонячним світлом!

***

Вітаю тебе, мій друг, з Яблучним Спасом! Бажаю тобі, щоб твоє життя було сповнене радісними подіями, як яблуня сповнена плодами в цей день, щоб подруга твоя була тобі до смаку як стигле наливне яблучко, а справи твої, щоб давали сходи, як щедре поле в розпал врожаю!

***

Медові яблучка налилися сьогодні солодкістю і стиглістю спекотного літа, і я вітаю тебе, дорога сестра, з Яблучним Спасом! Їж стиглі фрукти, радуйся і загадуй бажання! І нехай все, що ти сьогодні собі побажаєш, виповниться як мої побажання тобі щастя, здоров'я, багатства, радості і благополуччя! Дякую, що ти в мене є!

***

Нагадаємо, що нещодавно святкувався Медовий Спас. Детальніше про це свято розповів "Апостроф".