RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Росії розкопали древній храм, побудований купцями: фото

У Росії археологи розкопали храм, побудований в Тарі в кінці 18 століття.

Про це повідомляється у виданні ngs55.

Тара - одне з найстаріших міст Сибіру, засноване в 1594 році. Розкопки Тихвинського храму, похованого під землею міста Тари, вели співробітники інституту археології та етнографії Сибірського відділення РАН на чолі з Сергієм Татауровим. Їм допомагали старшокласники місцевих шкіл.

Сам храм був знесений ще в середині 20 століття, тому перед істориками стояло завдання розкопки фундаменту. І він, за їхніми словами, збігся з архівними описами. Були знайдені притвор, вівтарна частина, виписані фронтони.

Фото: ngs55.ru

"Храм невеликий: трохи більше 8 метрів в ширину і близько 18 метрів в довжину. Ця церква була побудована купцями на кладовищі, яке було організовано після реформ російських міст Катериною другою приблизно в першій половині 70-х років 17 століття", - розповів омський археолог Сергій Татауров.

Тепер місцева влада повинна вирішити: відновити храм або побудувати тут іншу архітектурну будову, яке буде означати історичне місце, наприклад каплицю.

Раніше тут був цвинтар Фото: ngs55.ru

Як писав "Апостроф", археологи провели нові дослідження в Ірландській долині королів, в Ньюгрейндж, і зробили висновок, що стародавні ірландці могли мати багато спільного з єгипетськими фараонами. Група ірландських генетиків і археологів повідомила минулого тижня, що людина, чиї останки були поховані в самому серці Ньюгрейндж, була результатом кровозмісного союзу першого ступеня, або між батьком і дитиною, або братом і сестрою.