RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Соцмережі захопила історія про те, як у Києві допомогли літній людині

Український журналіст Айдер Муждабаєв розповів, як у Києві перехожі та поліцейські допомогли літньому чоловікові, який впав, коли йому стало погано.

Про це Муждабаєв написав на своїй сторінці в Facebook.

"На вулиці Гетьмана літній людині стало погано: похитнувся і впав. Зупинилися відразу декілька машин. Підбігли перехожі, працівники розважального центру винесли стілець, принесли воду, я викликав "швидку", про поліцію тільки встигли подумати, як вона зупинилася сама. Хлопці грамотнi, людяні. Чекаємо медиків, припускаємо інсульт", — повідомив журналіст.

Він додав, що пишається киянами і поліцейськими.

Фото з Facebook Айдера Муждабаєва

Пост Муждабаєва зібрав більше 2 тисяч лайків і більше 160 перепостів.

"Потихонку стаємо людьми. Це приємно", "Люди, це ж нормально! Так і повинно бути. Давайте звикати", — коментують користувачі Facebook.

Разом з тим деякі користувачі вказують, що в разі підозри на інсульт необхідно діяти по-іншому.

"А хіба можна перебувати хворому вертикально при підозрі на інсульт, тільки лежачи!?", "Припускаючи інсульт — укласти на бік, голову і плечі трохи вище, не саджати, не ставити, не водити", "Тільки садити не треба. Треба покласти", — відзначають вони.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соцмережах викликав захоплення патрульний поліцейський з Сум, який стрибнув у холодну воду, щоб врятувати підлітка.