RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

На Позняках з'явиться найбільша безкоштовна заправка для електромобілів у Києві

Будівництво найбільшої електрозаправки на вулиці Ревуцького в Києві зумовлено майже повною відсутністю заправок для електрокарів в районі Позняків.

Про це йдеться в статті «Заряжай на повну: чому найбільша безкоштовна електрозаправку Києва з'явиться на Позняках», опублікованій на сайті Обозреватель.

За словами журналістів, карта електрозаправок Києва демонструє велику кількість заправок в центрі, на Оболоні, в Подільському і Солом'янському районах при мінімальній їх кількості в районі Дарниці і Позняків.

«На Позняках, в одному з найбільш густонаселених районів столиці, повинна з'явитися найбільша заправка електрокарів в Києві. Рекордна кількість чарджеров для підзарядки буде встановлено на вулиці Ревуцького. До того ж, підзарядитися там можна буде абсолютно безкоштовно», - пишуть журналісти.

У статті йдеться про те, що на Ревуцького будівельна компанія і місцеві жителі після тривалого діалогу прийшли до консенсусу, що заправка з електропила на Позняках потрібна.

«В середньому в столиці автомобіль проїжджає близько 30-50 кілометрів. А це означає, що заряджати електрокар потрібно кожен день. На щастя, тарифи на електроенергію радують - поїздка з центру в Голосіївський район обійдеться в 58 копійок. А у випадку електрозаправки на Ревуцького - вона буде безкоштовною», - наголошується в матеріалі.

Також в статті приводиться приклад будівництва електрозаправок в Європі і розповідається про кращий досвід розробки їх інфраструктури.

«За логікою речей заправити авто найзручніше ввечері біля будинку або - під час роботи. Тому один з найбільш правильних варіантів для будівництва екозаправок - вибирати місця в спальних районах міста або біля офісних центрів і супермаркетів», - пише видання.

Журналісти відзначають, що найрозвиненіша інфраструктура електрозаправок в Берліні. Дуже часто в європейських містах заправки для зручності будують впритул до житлових будинків або магазинів.

Як відомо, перша електрозаправка в Україні з'явилася в 2012 році в Києві. Відразу після цього почали з'являтися станції підзаправки електрокарів у Львові, Одесі та Дніпрі.