RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Соцмережі розбурхало спалення в Києві будинків, де жили роми: опубліковано фото і відео

У Києві на Русанівських садах спалили будинки ромів.

У мережі подія викликала бурхливу реакцію.

"А це просто ромалка на тлі свого колишнього будинку, з сукнею своєї дворічної дочки, яку вона дивом врятувала від пожежі. Її будинок підпалили, коли вона і її двоє доньок знаходилися всередині. Жінка швидко вибігла з дому, залишивши всі свої гроші і документи, щоб врятувати дітей і себе. Поліція відреагувала так, ніби підпали їх взагалі не хвилюють. Це сталося в понеділок. Роми вважають, що підпалами займаються невідомі люди і роблять це на грунті етнічної ненависті. Є ще припущення, що підпали вигідні "Київавтодору" для продовження будівництва Подільсько-Воскресенського моста. У першу чергу відселення потрапили будови на 25-й і 26-й лініях, як раз там, де розташована більшість ромських будинків. Сьогодні ця жінка плакала у мене на плечі, одна з дочок отримала опік. Тепер вона живе в будинку по сусідству, на 26 лінії Русанівських Садів. Немає ніяких гарантій, що їх не спалять, поки вони сплять. Будь ласка, репост. Share this content, please! " - пише користувач Рита Москалець в Facebook.

"Вчора мене схопила за руку сіда ромалка зі скляними очима, коли я запитала у неї, де ще були підпали. Повела мене за собою. Показала будинок, в якому живцем згоріло четверо дітей. Ми з другом спорудили мікроалтарь. Вона просто стояла поруч і потім пішла. Коли ми поверталися, вона йшла нам на зустріч. ми перетнулися поглядами, і вона, обернувшись через плече, крикнула мені "двоє з цих дітей були моїми". PS - Вибачте, друзі, на цьому тижні про хороше писати не буду, поки ось це ось все не закінчиться ", - коментує все той же користувач.

Також в мережі з'явилося відео, як невідомі підпалюють один з будинків ромів.


У мережі запевняють, нібито, що з спалення ромського табору причетні члени ультраправої організації "Немезіда". Відмітимо, що це не перше спалення табору ромів в Києві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережу обурили фото того, як на київському вокзалі роми влаштували "хостел".