RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

До Києва повертаються евакуатори: названо час "Ч" для водіїв

З 27 вересня у Києві муніципальні інспектори отримають право складати адміністративні протоколи, виписувати штрафи та евакуювати неправильно припарковані автомобілі.

Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив керівник КП «Київтранспарксервіс» Олександр Німас.

Уже під кінець вересня інспектори з паркування матимуть право складати протоколи порушень. Також їм буде дозволено евакуювати авто, що припарковані в неналежному місці (на перехрестях, велодоріжках, на місцях для людей з інвалідністю, в зонах руху громадського транспорту й пішоходного руху). Наразі такі права мають лише представники Нацональної поліції.

Особливо радикально діятиму взимку, якщо автівка заважатиме роботі комунальної техніки, що прибиратиме сніг.

Німас також озвучив тарифи на паркування у Києві. Так, столицю буде розділено на три зони, вартість паркування в яких складатиме 10, 7 та 5 грн на годину, відповідно від зони. Прицьому інспектори паркування не прийматимуть грошей у водіїв, оскільки оплата здійснюватиметься виключно безготівково.

Штраф за несплату паркування – 20-разовий від вартості, тобто 100-200 гривень залежно від зони. При цьому перші десять днів після порушення, штраф можна буде оплатити з 50% дисконтом.

Німас також повідомив, що «Київтранспарксервіс» вже домовився з контрагентами щодо облаштування перехоплюючих майданчиків, розрахованих на 7000 машиномісць. Такі парковки розташують в радіусі 500 метрів від станцій метро. Вартість паркування на них не перевищуватиме 30 гривень на добу.

1

Як повідомляв "Апостроф", 8 серпня у Києві "героєм паркування" став водій поліції.