RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Названо небезпечний міст в Києві, який будували з грубими порушеннями

Найнебезпечнішим мостом в Києві можна вважати міст Кирпи, оскільки його будівництво відбувалося з порушеннями.

Про це "Апострофу" розповів директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

"Особлива ситуація з мостом Кирпи (Дарницьким мостом), так як його будівництво проходило з грубими порушеннями. Проект пройшов державну експертизу тільки після того, як вже було побудовано сім опор, які було зведено з порушенням технологій - не закладалась арматура. Один з колишніх членів державної експертизи розповідав мені, що одну з опор зробили як в анекдоті - просвердлили дірки і позасовували туди арматуру. Між нами кажучи, це як мертвому припарка. Тому цей міст викликає занепокоєння, але щоб дати оцінку його стану, необхідно провести ретельні обстеження", - пояснив він.

Крім того, за його словами, кілька мостів столиці потребують капітального або поточного ремонту. В першу чергу, це міст Патона - на одній з опор впало гранітне облицювання. На Повітрофлотському мосту потрібно провести поточний ремонт, тому що він протікав і обсипалися його обробки.

Детальніше про ситуацію з мостами в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Чи загрожує Україні повторення Генуї: найнебезпечніші мости в Києві.