RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​У Києві напередодні протесту Нацгвардія перекрила дорогу до АП

27 вересня в Києві бійці Національної гвардії перекрили вулиці Інститутська та Банкова напередодні заявленої акції протесту, учасники якої вимагають активніше розслідувати напади на громадських активістів в Україні.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа".

Таким чином, нацгвардійці перекрили під'їзд автомобілів до Адміністрації президента. Втім, силовики спокійно пропускають пішоходів, а також роблять винятки для деяких автомобілів.

Як повідомляв "Апостроф", активісти мають намір прийти під Адміністрацію президента з вимогами розслідувати напади на активістів. Як очікується, учасники протесту мають намір залишитися під АП на всю ніч.

Організатори зазначають, що за останній рік в Україні здійснено напади на 50 активістів, однак за це поки так нікого і не покарали.

"Влада систематично ігнорує цю проблему і тільки гучний розголос сприяє тому, щоб щось було зроблено. Ми вимагаємо, щоб нас почули. Нас вбивають через мовчання влади", - заявили раніше організатори.

Також повідомлялося, що 23 вересня в Одесі близько сотні людей вийшли на протест через напад на активіста, керівника міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика.