RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У жителів Києва з'явиться нове свято

За рішенням київської влади з 2019 роки для жителів столиці додадуть ще одне свято - День сусіда.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

З наступного року кожну третю суботу травня в столиці проходитиме День сусіда. За таке рішення проголосували 86 депутатів Київради з наявних 91.

Свято заснували за прикладом країн Європи, так як його відзначають у більшості європейських країн. У цей день жителі міст самостійно влаштовують святкові заходи біля своїх будинків, організовують пікніки, ярмарки та концерти. Ця дата також припадає на святкування Дня Європи.

Влада хоче, щоб цей захід сприяв розвитку добросусідських відносин між жителями Києва. Депутати навіть доручили КМДА розробити програму для Дня сусіда.

"У Парижі в 1999 році відбувся перший День сусіда. І він був спрямований на боротьбу з таким соціальним явищем як самотність у великому місті. З 2003 року День сусіда став загальноєвропейською практикою і сьогодні він відзначається в 50-ти країнах світу. Це захід - не просто знайомство з жителями свого будинку. В його коренях глибша суть: люди організовуються і влаштовують, наприклад, спільні домашні дитячі садки, допомагають малозабезпеченим сусідам, вирішують проблеми з працевлаштуванням. Тобто День сусіда - вагомий і вкрай необхідний соціальний захід", - зазначила ініціатор проекту рішення, депутат Київради Людмила Костенко.

Як повідомляв "Апостроф", з 2 по 10 грудня євреї по всьому світу відзначають одне з найважливіших днів у році - Ханука. Також вже весь світ готується до новорічних свят. У багатьох країнах почали запалювати святкові ялинки. Раніше стало відомо, скільки українці матимуть вихідних на Різдво і Новий рік.