RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Людей тримали, як рабів: з'явилися нові деталі скандалу з відомою клінікою в Києві

Інцидент з активістами організації С14, яких заблокували в будівлі Інституту серця в Києві, став "відмінною картинкою" для російських пропагандистів з вини керівника установи Бориса Тодурова.

Про це в Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, відомству передали фото частині слайдів презентації та зміст "симуляції", в яку запросили медпрацівників.

"Лікарям і медсестрам роздали ролі — від одних вимагали симулювати втрату свідомості, а іншим наказали спровокувати конфлікт, щоб можна було зафіксувати на відео для маніпуляції, щоби виглядати не агресором, а жертвою. До чого такі тренування? Для того, щоби навчитись вовку вдягати овечу шкуру, тому що в суспільстві з‘явився потужний запит на порядних людей, а брехунам, маніпуляторам і агресорам українці вже не вірять?" - написала вона.

Супрун нагадала, що у вівторок, 18 грудня, в Інституті серця відбудуться вибори головного лікаря.

"За чинним законодавством у колективі, де працюють близько 800 людей, право голосу матимуть близько 25-ти. Тодуров, очевидно, дуже боїться втратити своє феодальне князівство, якщо вирішив готувати лікарів бути його акторами", - зазначила в.о. міністра.

Вона підкреслила, що керівник Інституту Борис Тодуров "фактично сам тримав в заручниках не тільки активістів, а й весь медичний персонал", який не випускали з приміщення, "як рабів".

"Після сьогоднішніх подій всі працівники інституту деморалізовані, бо їх використовують як худобу.

Так само Тодуров використовує і пацієнтів, ставить під загрозу їхнє життя і прикривається цим, хоча власноруч блокує нормальну роботу інституту", - сказала вона.

"16-річну дівчину вже відпустили. З нею все гаразд. Люди, які здатні на таку ганебну поведінку, не в праві називати себе лікарями. Борис Тодуров, російські ЗМІ вам дуже вдячні, адже інцидент допоміг їм картинкою для антиукраїнських страшилокк", - додала вона.

Нагадаємо, за словами активістів, їх представники прийшли подивитися, як керівник Інституту серця Борис Тодуров "проводить тренінги для медиків як протидіяти активістам", як в ситуації з лідером тітушек, співучасником вбивства журналіста В'ячеслава Веремія, Юрієм Крисіним - в лютому 2018 року Крисіну, який знаходився в Інституті серця, плеснули зеленкою в обличчя представники націоналістичної організації С14.

Активісти вважали, що Крисін ліг в лікарню, щоб уникнути участі в апеляційному розгляді.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було відомо, що лідера тітушек Юрія Крисина, засудженого до п'яти років позбавлення волі через причетність до вбивства журналіста на Майдані, можуть знову повернути в СІЗО у зв'язку з новим розглядом справи.

9 листопада Солом'янський суд Києва вирішив повернути Крисіна в київське СІЗО.