RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Києві запустили перший екологічний громадський транспорт: фото

У Києві запустили перший електробус, який перевозить пасажирів.

Про це повідомляє компанія-творець автобуса Skywell Ukraine на своїй сторінці в Facebook.

Екологічний громадський транспорт почав курсувати в столиці 13 грудня. Він відправляється за маршрутом №599 від метро Харківська до вулиці Шептицького.

Однак з 17 по 19 грудня, на прохання Житомирської адміністрації, електробус направили на тестові випробування в Житомир. Але з 21 грудня він повернеться на маршрут до Києва.

Довжина нового електробуса становить 8,5 метрів. Для порівняння, в Києві найчастіше курсують автобуси, довжиною близько 15 метрів. Однієї зарядки вистачає для пробігу в 300 кілометрів на навантаженому стані в місті. Цього достатньо для добового курсування електробуса, тому заряджають його виключно в нічний час доби. Також в електробуси встановлено дизельний обігрівач по типу Webasto.

Компанія обіцяє, що пасажирів електробуса чекає теплий салон з досвідченим водієм і тихим плавним рухом. Планується, що сучасні електробуси сподобаються пасажирам і стануть звичними для багатьох міст України.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 листопада в Києві розпочала роботу система електронного квитка, який діє на всі види громадського транспорту на основі безконтактної електронної пластикової карти.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоКиїв
Теги: Київ