RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Погрожували Кличко і депутатам: блогер розкрив деталі скандальної забудови на Осокорках

Скандальний забудовник часів Януковича, з яким Київ раніше розірвав договір оренди ділянки землі на Осокорках, погрожував розправою депутатам Київської міської ради, які підтримали це рішення, та членам їх сімей, а також меру столиці Віталію Кличку.

Про це повідомив блогер Сергій Наумович.

«Здається, це тільки в Україні можливо. Скандальний забудовник на Осокорках вирішив буквально піти війною: представники «Контактбудсервіс» і фінансуючего будівництво банку «Аркада» дзвонили ряду депутатів Київради, які проголосували за розрив договору оренди земельної ділянки на Осокорках з різного роду погрозами. Підключилися силові структури. Також відомо, що погрози якимись «наслідками» отримували члени сімей цих депутатів і навіть мер», - заявив Наумович.

Він також зазначив, що даний факт свідчить про непримиренну позицію київської влади щодо незаконних забудовників.

«Загалом, перед нами - новий виток протистояння. Спостерігаємо далі. Сподіваюся, що і в майбутньому незаконні забудовники в Києві будуть стикатися з такою непримиренною позицією міської влади», - заявив блогер.

Нагадаємо, що з ініціативи Віталія Кличка 77 депутатів Київради проголосували за розрив договору оренди земельної ділянки на Осокорках. Підставою для такого рішення стали борги забудовника перед містом в десятки мільйонів гривень. Раніше Віталій Кличко пропонував забудовнику компроміс - пройти містобудівну раду і змінити проект так, щоб з ним погодилися жителі Осокорків. Але забудовник відмовився.

Відзначимо, що також за пропозицією мера Києва восени був розірваний договір оренди з іншим скандальним забудовником - на Андріївському узвозі. У тому випадку також не обійшлося без погроз, і навіть дійшло до прямого насильства - під час демонтажу будівельного паркану на співробітників комунальних служб і представників київської влади напали озброєні люди.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоКиїв
Теги: