RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Києві готуються замінити 100 км труб теплопостачання

Цього року на заміну понад 100 кілометрів застарілих тепломереж столична влада спрямує 500 мільйонів гривень. Роботи розпочнуться одразу після завершення поточного опалювального сезону.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв.

За його словами, у столиці після завершення опалювального сезону розпочнеться масштабна заміна труб теплопостачання, яким вже понад 30-40 років. Насамперед планується відремонтувати 100 кілометрів найбільш зношених тепломереж. На це міська влада виділить 500 мільйонів гривень.

"Особлива увага КП "Київтеплоенерго" – на найбільш аварійні мікрорайони, де на старті опалювального сезону ми зафіксували найчисленніші аварії", – зазначив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, у 2018 році столична влада спромоглась повернути у комунальну власність теплоенергетичний комплекс Києва, який 17 років перебував в управлінні приватної компанії. За цей час зношеність столичних тепломереж досягла майже 80%. Станом на сьогодні теплоенергетичний комплекс Києва складається з найбільших в Україні теплоелектроцентралей – ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, майже 200 котелень, 2,6 тис. км тепломереж та сміттєспалювального заводу "Енергія".

Перед початком поточного опалювального сезону мер Києва Віталій Кличко заявив, що в наступний міжопалювальний період місто повинно зробити масштабну заміну теплових мереж. Передусім необхідно ремонтувати аварійні ділянки, де було найбільше пошкоджень на старті опалювального сезону 2018-2019.

"Доручаю забезпечити необхідне фінансування заходів на основі діагностики, проведеної "Київтеплоенерго", – зазначив тоді Віталій Кличко.