Протестуючі в Києві намагалися прорватися до адміністрації Порошенко: фото і відео акції

У суботу, 23 березня, в центрі Києва люди вийшли на акцію "Свинарчуків за ґрати" з вимогою посадити винних у розкраданнях в оборонному секторі. Мітингувальники намагалися прорватися всередину адміністрації президента.

Про це повідомляє видання "Громадське".

Організаторами акції на Майдані Незалежності стали учасники партії "Національний корпус" і організації "Національні дружини".

Люди прийшли в центр столиці з прапорами України та плакатами з написом: "Свинарчуків Порошенка за ґрати". В цей же час порядок і безпеку охороняли 1500 силовиків. Зокрема, до служби приступили поліцейські і військовослужбовці Національної гвардії України.

За даними видання "Інформатор", після загального збору і виступу на Майдані Незалежності, мітингуючі висунулися в бік вулиці Банкової, до адміністрації Президента. Там вони намагалися прорватися всередину, але правоохоронні органи перешкодили їм це зробити.

"Одному з представників Нацкорпуса вдалося домовитися з співробітниками поліції, після чого вони погодилися пустити всередину його і родичів загиблих під час боротьби за незалежність України. Вони повинні передати владі документи, з приводу Олега Свинарчука та справи про розкрадання коштів в "Укроборонпромі". Вони вимагають чесного розслідування цієї справи", - йдеться в повідомленні.

"Сьогоднішня акція - закономірне продовження попередніх акцій. Всі вимоги залишаються незмінними: коли будуть реальні покарання, ув'язнення?", - зазначив спікер організації "Національні дружини" Ігор Вдовін.

Він вимагає покарання для всіх фігурантів справи про розкрадання в оборонному секторі, але перш за все Свинарчуків-Гладковських.

"Їх вже усунули. Добре. Ми з цим згодні. Прокуратура повинна звітувати, на якому етапі проводиться розслідування. Повинні бути реальні покарання для корупціонерів", - додав Вдовін.

За даними кореспондента видання, близько 15-20% учасників акції - це малозабезпечені верстви населення, які, ймовірно, заробляють на мітингах. Крім них, учасниками стали і багато пенсіонерів, а також люди схожі на безпритульних.

"В основному вони стоять відокремлено, групками під консерваторією, а також біля вулиці Городецького. Від камер такі учасники протесту відвертаються, проти чого вийшли - сформулювати не можуть, проте тримають плакати з тими ж гаслами, що і в більшості демонстрантів", - розповів журналіст.

Однак народний депутат, лідер партії "Нацкорпус" Андрій Білецький в коментарі заявив, що "звезені бабусі і алкоголіки - це спроба СБУ дискредитувати акцію протесту".

Як повідомляв "Апостроф", 16 березня в столиці на Майдані Незалежності пройшла акція протесту учасників організацій "Національний корпус" і "Національні дружини" під гаслом "Свинарчук Порошенко - за ґрати".