RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Києві скоїли зухвалий напад на журналістів: всі подробиці, фото і реакція мережі

30 липня у державне інформаційне агентство "Укрінформ" увірвалася юрба чоловіків, які закидали яйцями присутніх і розгромили прес-центр.

Про це повідомляє Нацполіція.

Близько 16:30 у приміщення забігли невідомі, почали конфліктувати з присутніми, кидати яйця, а потім розбили вхідні двері та втекли. Двох активних учасників події було затримано та доставлено до відділу поліції. На даний час вони надають пояснення.

Наразі вирішується питання щодо надання правової кваліфікації даної події.

За словами, голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, постраждало щонайменше троє співробітників агентства, зокрема керівник прес-залу Сергій Сай-Боднар.

"Найбільше дісталося керівнику прес-залу Сергію Івановичу Сай-Боднару, якого молодики душили, відтягуючи від дверей. Зараз журналісту надають медичну допомогу лікарі "швидкої". Також побили двох співробітників технічного відділу агентства", - написав він у Facebook.

Під постом з’явилися бурхливі коментарі.

"У нас якісь неадеквати - тітушки в ці дні постійно на Лівобережці вештаються", "Напад на журналістів в центрі столиці в Державному "Укрінформі" Такого ще мабуть не було....", "Цікаво, чи відреагує на цей інцидент Президент Зеленський? Він сьогодні демонструє своє бажання навести порядок в ненці-Україні", "Аксьонов - українофоб і фашист, який є підсобником ДНР, причетний до проведення незаконного референдуму 2014 року, має російський паспорт, і відверто зневажає українських військових. Я не підтримую погроми. Але, може, не варто давати таким персонажам трибуну? Адже ви просто драконите і провокуєте людей. Чи гроші не пахнуть?",- коментують користувачі.

Як повідомляв "Апостроф", у неділю, 21 липня, в місті Славутич Київської області група людей напала на журналіста Юрія Булата, внаслідок чого він помер від отриманих травм.