Опубліковано відео допиту "мінера" київського моста

Військовослужбовець та ветеран бойових дій на Донбасі Олексій Белько розповів про те, чому 18 вересня перекрив міст Метро в Києві і погрожував його підірвати.

Відео допиту Белька опублікував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Facebook.

"Я перебуваю в стані наркотичного сп'яніння. Колов наркотики собі, шість днів не спав... Мені довелося жити на вулиці... На міст виїхав, щоб нікому не нашкодити... Побачивши хлопців з "Корда" відразу здався. Не збирався нічого підривати, підривати було нічого. У машині знаходилися мої особисті речі: документи, дві зареєстрованих зброї: помпова рушниця Hatsan і самозарядний карабін Сімонова... Я живу чесно, не порушую закон. Єдине, що хочу від життя: жити, сім'ю, і займатися улюбленою роботою - службі своїй Батьківщині - Україні. І повернути Крим пошвидше", - говорить Белько.

Аваков заявив про те, що збирається звернутися до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Олексія Белька.

"Затриманий вчора на мосту в Києві "мінер" екс-старший сержант Олексій Белько зробив дурні дії, перебуваючи під дією наркотиків. Правда і це. Але, послухавши і зрозумівши його історію, хочу сказати - це і наша з вами відповідальність теж. Хочу, що б з'явився шанс у цієї людини! Шанс почати заново і "жити нормальним життям" як він каже", - пише міністр.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Олексій Белько, який 18 вересня перекрив міст Метро в Києві і погрожував його підірвати, не обвинувачуватиметься в підготовці тероризму.