​У Києві проводять обшуки у екс-депутата Київради: перші подробиці і фото

У четвер, 31 жовтня, в Києві проводять обшуки в офісі колишнього депутата Київської міської ради, якого підозрюють в розкраданні коштів міста в розмірі 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє "Апостроф".

Обшуки проходять за адресою Музейний провулок, 2Б, на 7-му поверсі.

Як стало відомо "Апострофу", обшуки проводяться в рамках досудового слідства, яке розпочали у квітні 2019 року за фактом привласнення (розкрадання) коштів міського бюджету під час будівельних робіт на кільцевій дорозі від проспекту Рокоссовського до вулиці Богатирської.

Обшуки проводили слідчі Головного управління Національної поліції в Києві спільно з СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури міста.

Перед тим, як в офіс екс-депутата зайшли представники Служби безпеки України (СБУ), з вікна будівлі викинули ноутбук.

За даними джерела "Апострофа", обшуки проходять в офісі екс-співголови фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького.

Двері в офіс були закриті, тому їх довелося вибивати.

Після цього обшуки почалися в іншому офісі, який розташований в цій же будівлі. Там двері також не відкривали, їх довелося вибивати. З приміщення було чути запах гару. Швидше за все, люди, що знаходилися там, знищували документацію. На місце подій прибули журналісти.

Також тут знаходиться власниця квартири - Юлія Вікторівна Бекендорф, дружина відомого мдіаменеджера Егора Бекендорфа.

Вітм, судячи по виписці з реєстру, будівля належить іншій особі.

Нагадаємо, що 29 жовтня поліція прийшла з обшуками в будинок екс-нардепа Богдана Дубневича, який розташований в селі Зубра Львівської області.