RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Найняли пенсіонерів з "Шерифу": у прокуратурі розповіли про розкрадання на охороні об'єктів київських тепломереж

Посадовців "Київтеплоенерго" підозрюють у розкраданні принаймні 1,7 мільйона гривень, виділених на охорону.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Києва.

Торік "Київтеплоенерго" провело тендер й уклало договір з приватною охоронною фірмою "Регіональний охоронний союз". Її директор Роман Павлюк, також є заступником гендиректора холдингу "Шериф", а ще очолює понад тридцять охоронних фірм, які входять у цей холдинг. Саме працівники компанії "Шериф" надавали послуги охорони по цьому договору.

За охорону близько 50 об’єктів – котелень, насосних станцій, тепломереж – "Київтеплоенерго" заплатило 40 млн гривень із бюджету.

При цьому у штаті охоронної фірми офіційно значилося лише кілька осіб, які фізично не могли забезпечити цілодобову охорону такої кількості об’єктів. Понад це, у прокуратурі виявили, що охороняти тепломережі й котельні мали "особи, які не мають відповідної підготовки, та за станом здоров’я та в силу похилого віку не здатні забезпечити фахову охорону".

Київська прокуратура повідомляє, що фірма не надала охоронних послуг принаймні на 1,7 млн гривень. Перевірка законності витрат 40 млн ще триває.

Кримінальні справи проти директора охоронної фірми та службової особи "Київтеплоенерго", ім’я якого не називається, відкрито за двома статтями: ч. 5 ст. 191 – розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах – та ч. 2 ст. 367 – неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки. Наразі вирішують питання про обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, у Києві регулярно стаються аварії на тепломережах. Так 13 січня через прорив труби на Либідській площі провалився асфальт, гарячою водою затопило ТРЦ Ocean Plaza. Опіки дістали 10 осіб, семеро з яких шпиталізували. 14 січня прорвало труби на вулиці Сім’ї Ідзиковських та на Василя Касіяна, 15 січня – неподалік Севастопольській площі.

Раніше два роки поспіль трубу проривало на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського.