RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У центрі Києва на пам'ятці архітектури помітили незаконну надбудову: фото

У центрі столиці запустили незаконне будівництво на даху будинку, який є пам'яткою архітектури.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс "Хмарчос".

Будівельників за роботою застали за адресою вулиця Саксаганського, 43б. За словами мешканців будинку, нові власники квартири на останньому поверсі почали будувати другий поверх житла для себе. А ті, в свою чергу, стверджують, що мають дозвіл від керуючої компанії Голосіївського району - правда, тільки на ремонт даху над своєю квартирою, без втручання в конструкцію будинку

"Надбудували приміщення, це видно на фото. Розібрали весь дах", - сказала одна з мешканок будинку.

Сусіди "надбудови" кажуть, що по будинку вже пішли тріщини. Вони стурбовані тим, що в процесі будівництва нові власники знесли оригінальні дерев'яні перекриття і переоблаштували розводку гарячої води на горищі.

Жителі неодноразово зверталися в різні установи з проханням зупинити будівництво: викликали поліцію (де навіть відкрили кримінальне провадження), зверталися до Державної архітектурно-будівельної інспекції. Відповідь на їх запит прийшла тільки через два місяці. У листі написали, що дозвіл на це будівництво не був зареєстрований.

Відзначають, що в Департаменті охорони державної спадщини повідомили, що цей будинок досі є пам'яткою архітектури місцевого значення. Його побудували в 1906 році.

Одна з його мешканок розповіла, що в післявоєнні роки люди теж робили собі "халупи" на даху. Але в 1976 році, під час капітального ремонту будівлі, їх виселили, а в будинку офіційно добудували ще один поверх.

Нагадаємо, на даху фасадних будинків в центрі Києва з'являються прибудови, про що свідчать фотографії, опубліковані в соціальних мережах.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися нові фото незаконної надбудови в центрі Києва на вул. Софійська, 1/2.