RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ризик менше, ніж в магазині: як працює популярний ринок в Києві і що говорять люди

Незважаючи на відкриття "Деміївського ринку" після досить тривалого закриття ринків через карантин через коронавірус в Україні, особливого достатку товарів для продажу в перший день роботи не було.

Чому не відкривають ключові продуктові ринки Києва: дано чітку відповідь

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Кілька прилавків з сухофруктами і горіхами, кілька з овочами і свіжими фруктами, рибна точка і точка зі свіжим м'ясом, побутова хімія. Ось, мабуть, і весь асортимент. Але, як запевнили охоронці, через пару днів товарів буде значно більше, коли самі продавці дізнаються, що ринок вже працює.

"Насправді сумували, - зізнається "Апострофу" одна з перших покупців ринку Валентина. - Тут завжди можна купити продукти свіжіші, ніж в супермаркеті, та й дешевше. Незрозуміло, навіщо його взагалі було закривати, якщо тут на відкритому повітрі менше ризику підчепити коронавірус, ніж у тісному магазині".

"Капуста молода по 25 гривень, помідори 60 гривень, перець 120 гривень, редис 30 гривень, яблука від 20 до 30 гривень, імбир 150 гривень за кілограм", - каже про ціни продавець овочевого прилавка.

Заходи карантинної безпеки на "Деміївському" виконувалися, але частково. Продавці дійсно працювали в масках, а біля кожної точки стояли пляшечки з антисептиком.

"Дезінфікуємо місце роботи кожні три години", - клятвено запевняє продавець точки із замороженою рибою.

Але ось захисні екрани були, скоріше, винятком, ніж правилом.

"Чому ви насипаєте цибулю без рукавичок?" - обурювалася одна з покупців.

"Так... Зараз одягну...", - забарилася продавець.

"Спасибі, вже нічого не потрібно", - відрізала жінка і пішла до виходу.

Що стосується пропускного режиму, то охоронці ринку намагалися пускати на торговельну територію всіх без винятку.

"Сьогодні пускав всіх. Правда прийшла одна жінка, вона зізналася, що перехворіла коронавірусом пару тижнів назад, але температури у неї не було, я її пропустив", - поділився охоронець.

Однак відкритися офіційно пощастило далеко не всім ринкам. Торгові ряди біля станції метро "Героїв Дніпра" були порожні, як Верховна Рада у п'ятницю. Але це не завадило стихійній торгівлі біля ринку. Можна купити картоплю, редис, розсаду, квіти, жіночі халати і навіть настінну карту світу. А в невеликому бусі через шпаринку продавали сигарети, чай і каву.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Працюють навіть секс-шопи: як Київ сам вийшов з карантину.