RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Неможливо додзвонитися: мережі шокувала історія про сім'ю киян з коронавірусом

Киянка в мережі описала труднощі з якими стикаються жителі міста, які заразилися на коронавірус.

Про це в Facebook написала киянка Валерія Турніліна, сім'я якої захворіла COVID-19 в кінці березня.

Вони лікувалися вдома і через два тижні почувалися краще. Для того, щоб підтвердити одужання від коронавірусу, людина мусить здати два негативних ПЛР-тесту.

"З 16 квітня ми з Варею здали тести 5 раз !!!! Наступний аналіз можна здати після результату попереднього, а роблять його мінімум тиждень. За підсумком, що маємо за трьома - результат не виявлено некоректно відібраний матеріал і відправляють на перездачу, по двом іншим результату досі немає. Некоректно відібраний? - ну не вірю (так шкребли по горлу і носі, що будьте натє - добре покопирсалися). Сьогодні 15 травня і ми місяць не можемо отримати якісний аналіз і зрозуміти, чи хворі ми чи ні. Хоча звичайно, думаю що ні, минуло ж з початку хвороби 2 місяці ", - обурюється жінка.

При цьому ані вона, ані її сімейний лікар не можуть домогтися ніякої відповіді від лабораторії в якій і роблять ці аналізи, туди просто неможливо додзвонитися. Таким чином, ми маючи результатів жінка залишається потенційно "небезпечною" і не може вести нормальний спосіб життя.

Їй дзвонять з КМДА, Нацгвардія перевіряє, чи дотримується вона самоізоляції. Те ж робить і бот в Telegram, якому на запит протягом 10 хвилин потрібно відправити свою геолокацію.

"А ще прикольна історія мій лікарняний закритий 17 квітня. На якій підставі я перебуваю вдома і не ходжу на роботу? Прогули на роботі або штраф за порушення самоізоляції. Вибирай будь-який варіант", - додала киянка.

Жінка запевнила що піде до кінця, продовжуючи здавати аналізи в державній лабораторії і просила допомогти надати її історії розголосу.

Користувачі відгукнулися на її прохання - менш ніж за добу пост набрав сотні коментарів і майже 1,5 тисячі репостів.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві за добу, 15 травня, зафіксували 153 нових випадки зараження COVID-19. Загальна кількість заражених в столиці становить 2221 осіб.