RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Києві затримали шанувальника Гітлера з російським паспортом: фото

У столиці правоохоронці затримали неонациста з російським паспортом.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Громадянина РФ зловили в ході операції органів прокуратури України та СБУ. Чоловік є керівником неонацистського радикального центру.

За даними слідства, він проживав в Києві з 2014 року, а з грудня 2019 року займався виготовленням і розповсюдженням літератури із закликами до вчинення терористичних актів, масових вбивств, насильства по відношенню до емігрантів тощо. Росіянин виготовляв і збував видання свого авторства, а також нацистську символіку через Telegram-канали та закриті співтовариства в соціальних мережах.

Зловмисник є послідовником ідеології австралійського терориста Брентона Тарранта, який пропагує етнічний і культурний геноцид.

Шанувальника Гітлера затримали разом з його спільниками. Їх особи поки встановлюються.

У ватажка банди під час обшуків 16 червня знайшли і вилучили екземпляри нацистських і екстремістських творів, прапори "третього рейху", комп'ютери, з яких відбувалося адміністрування спільнот в соціальних мережах і чеки на доставку забороненої літератури з-за кордону. Крім того, вилучили корпус гранати ВОГ-17 без детонатора, оснащений зарядом вибухової речовини А-IХ-1 і уніфікованим запалом УЗРГМ-2, який відноситься до боєприпасів, при поєднанні яких виходить повністю оснащений і готовий до використання саморобний вибуховий пристрій.

Затриманій особі повідомлено про підозру за фактом вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258-2 (поширення і зберігання з метою розповсюдження матеріалів з публічними закликами до вчинення терористичних актів), ч. 1 ст. 263 (зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв "Апостроф", на Донбасі українські військові зловили бойовика Сергія Пастухова, причетного до вбивства контррозвідника СБУ полковника Олександра Хараберюша.