RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

​Що буде з пошкодженою під час вибуху багатоповерхівкою на Позняках: прийнято гучне рішення

Будинок на Позняках в Києві, де стався вибух, потрібно демонтувати.

Про це повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

"Будинок, як і говорили попередньо фахівці, буде повністю демонтовано. Вже розробляється спеціальний проект, як це зробити, щоб не сталося нових обвалів, щоб не нашкодити сусіднім будинкам", - сказав він.

За словами Кличка, спеціальна комісія обстежила сусідні секції споруди і будинок на проспекті Григоренка, 41. До процесу були залучені фахівці державного підприємства "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій".

У висновку йдеться про те, що пошкоджень, які могли б спричинити обвали, там немає. Тому жителі цих будинків зможуть повернутися в свої квартири.

"Висновки ж про причини вибуху в будинку зробить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Експертиза зараз триває. Працюють і правоохоронні органи", - підкреслив мер Києва.

Він зазначив, що зараз активно відновлюються документи мешканців зруйнованого будинку.

"Ми повинні відновити людям, перш за все, паспорта для того, щоб вони змогли якомога швидше отримати матеріальну компенсацію. Ці кошти ми вже виділили - від 50 до 100 тисяч гривень на сім'ю. І готові їх видати, але для цього необхідні документи", - пояснив Кличко.

Також він розповів, що міська влада прийняла рішення спільно з фондом "Майбутній Київ" надати додаткову матеріальну допомогу готівкою постраждалим від вибуху жителям. За його словами, ці гроші потрібні людям на відновлення документів та речі першої необхідності, постраждалі вже почали писати заяви і отримувати кошти.

"Що стосується нового житла - надати його пообіцяв президент України. І вже видав 12 сертифікатів на квартири. Інші 28 мають видати протягом місяця. Міська влада вирішать питання з ремонтом квартир, які отримають постраждалі жителі", - підсумував міський голова.

Як повідомляв "Апостроф", слідство розглядає як основну версію причини вибуху в багатоповерхівці на Позняках в Києві недотримання технології повірки лічильників співробітниками "Київгазу".