RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Метро в Києві знову можуть закрити - Кличко назвав умову

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці зупинять рух громадського транспорту, зокрема і метро, якщо лікарні будуть неспроможні надати допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19.

Про це він сказав в ефірі Свобода Live.

"Я не хочу про це говорити. Якщо станеться вибух (захворюваності – "Апостроф"), то ми будемо змушені переходити до таких речей, винятково турбуючись за здоров’я та життя людей", – сказав Кличко.

Водночас він чітко не відповів, чи зупиниться транспорт у Києві, якщо місто потрапить до "червоної" карантинної зони.

"Я проти того, щоб зачісувати усіх під одну гребінку для того, щоб одні правила для всіх робити. Винятково мери міст, на місцях, відчувають і несуть відповідальність перед громадою для того, щоб спалаху не було... Що означає вибух? Вибух означає, що кількість ліжок, кількість лікарів буде меншою за кількість пацієнтів", – сказав мер Києва.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з понеділка, 31 серпня, в Україні починає діяти оновлений поділ на зони карантину. До "червоної зони" карантину віднесли 21 адміністративно-територіальну одиницю в п'яти областях - Одеській, Чернівецькій, Рівненській, Івано-Франківській, Тернопільській. В цих регіонах заборонять роботу громадського транспорту, навчальних закладів і закладів громадського харчування.